{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevska policija formirala štabove za osiguravanje sutrašnjih utakmica

21.4.2015. u 10:57
205
41
Sarajevska policija formirala štabove za osiguravanje sutrašnjih utakmica
205
Sarajevska policija formirala štabove za osiguravanje sutrašnjih utakmica
Foto: Klix.ba
Sarajevska policija intenzivno radi na pripremama osiguravanja dvije utakmice koje će se sutra odigrati u glavnom gradu BiH.
Naime, sutra se od 16:30 sati igraju dva derbija Premijer lige BiH. Na Grbavici Željezničar dočekuje Slobodu, dok će na Otoci igrati Olimpic i FK Sarajevo.

"Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo raspolaže informacijama o mogućem organizovanom dolasku većeg broja navijača pomenutih klubova. S tim u vezi, nadležne policijske uprave će formirati štabove osiguranja i sačiniti operativne planove kojima će biti obuhvaćeno fizičko, operativno, saobraćajno i kontradiverziono osiguranje pomenutih događaja", kazao je za Klix.ba Irfan Nefić, glasnogovornik MUP-a KS.

Operativnim planovima će se odrediti konkretni zadaci i angažovati dovoljan broj policijskih službenika koji će biti raspoređeni u skladu sa istim. Također, predviđen je i određeni broj policijskih službenika koji će biti u rezervi za slučaj eventualne potrebe. Operativno-komunikacijski centar MUP-a Kantona Sarajevo će koordinirati cjelokupne aktivnosti na području Kantona Sarajevo, koje će biti poduzete u vezi sa osiguranjem pomenutih utakmica.

"S obzirom na specifičnu situaciju kada se na području Kantona Sarajevo istovremeno osiguravaju dvije fudbalske utakmice, na kojima se očekuje veći broj navijača, apelujemo na sve građane, a posebno na navijače da se uzdrže od bilo kakvih aktivnosti koje bi utjecale na sigurnost, odnosno remećenje javnog reda i mira, kao i činjenje krivičnih djela. Očekujemo da ove manifestacije proteku u atmosferi fer i sportskog navijanja", istakao je Nefić.

Policijski službenici će poduzeti sve mjere i radnje u skladu sa zakonom, svojom nadležnošću i operativnim planovima, kako bi se preduprijedile nezakonite radnje pojedinaca ili grupa, koje se neće tolerisati.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: