|

Sarajevska pivara i Općina Stari Grad sufinansirat će sanaciju ulice Konak

Sarajevska pivara i Općina Stari Grad sufinansirat će sanaciju ulice Konak
0
F
FENA
10.3.2017. u 12:38
19
komentara
0

dijeljenja
Sarajevska pivara i Općina Stari Grad sufinansirat će sanaciju ulice Konak
Sarajevska pivara i Općina Stari Grad sufinansirat će sanaciju ulice Konak, na Bistriku, u dužini od oko 180 metara. Sarajevska pivara će za te namjene izdvojiti 70.000 KM, a Općina Stari Grad obezbijedit će ostatak sredstava neophodnih za realizaciju projekta.
Sporazum o sufinansiranju radova potpisali su danas načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić i generalni direktor Sarajevske pivare d.d. Zlatko Ramić.

Načelnik Hadžibajrić je pojasnio da je dogovor sa predstavnicima Sarajevske pivare ostvaren prije dva mjeseca, te da su na ovaj način dokazali spremnost u podršci nastojanjima lokalne zajednice da omogući što bolje uslove života svojim građanima.

"Za rekonstrukciju ulica Konak i Franjevačka potrebna su značajna finansijska sredstva i Sarajevska pivara će nam pomoći u tome. Oni su spremno prihvatili da podrže ovaj projekat i na tome smo im zahvalni. Namjeravamo početi sa radovima čim se poboljšaju vremenski uslovi, a nadam se da bi to moglo biti veoma brzo", kazao je Hadžibajrić. Radove na rekonstrukciji ulice izvodit će KJKP Rad.

Ramić je istakao da u Sarajevskoj pivari, kao domaćoj kompaniji, smatraju da je njihova obaveza da podrže svaki projekat i instituciju koji ima za cij poboljšanje kvaliteta života građana.

"Sarajevska pivara je najstarija fabrika u našoj zemlji. Tokom 153 godine postojanja je pomogla mnogim i podržala mnoge projekte. Mi smo jedina fabrika na području općine Stari Grad i mnogi naši radnici žive u ovoj općini, pa je sasvim logičan slijed sufinansiranja ovog projekta", kazao je Ramić. Dodao je da je Sarajevska pivara u protekle dvije godine podržala oko 500 društveno odgovornih sportskih i kulturnih projekata, te naglasio da se nada nastavku dobre saradnje sa Općinom Stari Grad.

Općina Stari Grad će u ovoj godini u sanacije i rekonstrukcije ulica uložiti oko milion maraka. Među ulicama koje su u najlošijem stanju i čija je sanacija planirana u ovoj godini su već pomenute Franjevačka i Konak, te Safvet-bega Bašagića (prva faza), Muse Ćazima Ćatića, Iza Hrida, Huremuša i druge.
Prijavi grešku


Komentari (19)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...