Nakon žalbe čitateljke
1

Sarajevotaksi: Na strani smo našeg taksiste

Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Foto: Sarajevo-x.com
Udruženje Sarajevotaksi primilo je žalbu posjetiteljke našeg portala koja je u nedjelju došla u Sarajevo i kojoj je prema njenim riječima jedan od taksista ovog udruženja naplatio 'paprenu' cijenu, mimo svih pravilnika i utvrđenih cijena.

Iz ovog udruženja obećavaju da će ispitati slučaj, te ako se uspostavi da je gošća iz Zagreba zaista bila 'žrtva' grabežljivog taksiste, protiv njega će biti pokrenut disciplinski postupak.

Predsjednik Udruženja Sarajevotaksi Enver Suljagić uvjeren je da postoji druga strana priče, ali da će prepustiti internim organima kontrole da saslušaju obje strane i izvedu ovaj slučaj 'na čistac'.

"U sklopu udruženja postoji stručna služba koja prima sve žalbu građana na rad taksista, pa i navedene gospođe iz Zagreba, te interna kontrola koja će ispitati osnovanost njenih primjedbi. Pozivamo gospođu da nam dostavi račun od deset maraka, te kompletne podatke kako bismo dokazali punu odgovornost. Ukoliko se uspostavi da je račun bio lažan, taksista će odgovarati i za falsificiranje", kazao je Suljagić za Sarajevo-x.com.

On je međutim naglasio da dok se ne provjere svi navodi iz žalbe i ne utvrdi odgovornost, Udruženje staje u odbranu navedenog taksiste. Suljagić napominje da se moguće disciplinske mjere protiv taksista kojima se utvrdi neregularnost u radu kreću od pismenih opomena, privremene zabrane rada do oduzimanja licenci.

Kako me pokrao sarajevski taksista

Podsjećamo, našu gošću koja je u nedjelju sletila na Međunarodni aerodrom u Sarajevu dočekao je taksista Udruženja Sarajevotaksi kojem se u toku vožnje do njenog odredišta, do Hotela Hollywood, misteriozno 'ugasio' taksimetar. Na njeno zaprepaštenje što račun za tako kratku vožnju iznosi 15 KM, taksista je 'argumentirao' da njeni fizički atributi nisu dovoljno jaki za jeftinu vožnju.

Naša čitateljka je bila posebno razočarana odnosom prema turistima od ljudi koji u većini slučajeva prva slika jednog grada. „Ako će se nastaviti ovakve stvari događati mogao bi prevladati osjećaj gorčine, frustracije i prezira prema gradu i njegovim građanima. A to, vjerujem nije nikome u interesu“, napomenula je ona u svom obraćanju.

Na kraju je upitala sve građane Sarajeva da li želimo da 'takvu sliku o ovom gradu posjetioci odnesu kući i podijele sa svojim porodicama, prijateljima i potencijalnim novim gostima ili potrošačima?'