BiH
0

Sarajevo: Zbog utakmice gradskih rivala privremena izmjena saobraćaja

FENA
Kao jednu od mjera sigurnog održavanja najavljene fudbalske utakmice između gradskih rivala Željezničara i Sarajeva, Ministarstvo prometa i komunikacija Kantona Sarajevo odobrilo je za sutra od 13.30 do 17.30 sati privremenu obustavu saobraćaja u Zvorničkoj ulici, saopćeno je danas iz tog ministarstva.

Privremena potpuna obustava saobraćaja odobrena je u toj ulici na dijelu od raskrsnice s ulicama Put Mladih muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića.

Nakon utvrđenog termina, odnosno stvaranja sigurnih uvjeta za saobraćaj motornih vozila, pripadnici MUP-a će uspostaviti redovan promet.

Alternativni pravci za vrijeme izmjene režima saobraćaja određeni su po smjerovima: smjer Skenderija - Dobrinja: Zvornička - Hamdije Čemerlića - Zmaja od Bosne; smjer Dobrinja - Skenderija : Safeta Hadžića - Azize Šaćirbegović - Zmaja od Bosne 2.

Radi funkcionalnog i sigurnijeg odvijanja saobraćaja, službenici policije će vršiti upozorenja i usmjerenja saobraćaja.

Privremena obustava saobraćaja odnosi se na potpunu zabranu saobraćaja za trolejbuska vozila prijevoznika KJKP GRAS u ulici Zvornička na dijelu od raskrsnice s ulicama Put Mladih muslimana - Azize Šaćirbegović do raskrsnice s ulicom Hamdije Čemerlića, obrazloženo je.