|

Sarajevo: Zbog guste magle otkazano nekoliko letova

Sarajevo: Zbog guste magle otkazano nekoliko letova
365
A
Anadolija
30.12.2012. u 21:05
23
komentara
365

dijeljenja
Sarajevo: Zbog guste magle otkazano nekoliko letova Foto: Anadolija
Letovi za Istanbul i Zagreb koji su trebali biti realizirani sa Međunarodnog aerodroma Sarajevu u prijepodnevnim i poslijepodnevnim terminima u nedjelju otkazani su zbog guste magle i smanjene vidljivosti, budući da avioni sa tih destinacija nisu sletjeli u glavni grad BiH, potvrđeno je za agenciju Anadolija na sarajevskom aerodromu.
Avioni Turkish airlines, Croatia airlines i BH airlinesa iz Istanbula i Zagreba, čiji su dolasci bili predviđeni za poslijepodnevne termine, nisu sletjeli na sarajevski aerodrom, a charter-let koji je iz Sarajeva trebao da bude realiziran za Istanbul u prijepodnevnom terminu najprije je odgođen, a zatim i otkazan.

Prema informacijama Međunarodnog aerodroma Sarajevo, avioni koji su trebali doletjeti iz Istanbula i Zagreba, danas nisu sletjeli na sarajevski aerodrom, čime su otkazani i odlasci prema tim destinacijama u poslijedpodnevnim satima.

Magla je od jutarnjih sati smanjila vidljivost u nižim dijelovima grada, posebno na području Butmira i Ilidže, a sutrašnji red letenja zavisi od vremenskih prilika.

Vidljivost je smanjena i u centru grada, gdje je otežano odvijanje saobraćaja.

Letovi u prijepodnevnim i jutarnjim terminima za Ljubljanu, Minhen, Beč, Zagreb, Beograd, Istanbul, Banjaluku i Cirih realizirani su bez poteškoća.
Prijavi grešku


Komentari (23)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...