Projekat od 600.000 KM
67

Sarajevo: Završeni radovi na rekonstrukciji druge linije kosog lifta na Ciglanama

N. V.
Foto: T. S./Klix.ba
(Foto: T. S./Klix.ba)
Završetak rekonstrukcije druge linije kosog lifta na Ciglanama ozvaničili su načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić, sekretar Općine Mirsad Lingo, predstavnici Općinskog vijeća i ministrica komunalne privrede i infrastrukture Kantona Sarajevo Nihada Glamoč.

U decembru 2019. godine načelnik Ajnadžić i direktorica firme "Euro Prost" iz Gračanice Refija Begović potpisali su ugovor za postavljanje druge kabine kosog lifta na Ciglanama.

Vrijednost ovog ugovora iznosi 600.000 KM, a sredstva je obezbijedila Općina Centar.

Načelnik Ajnadžić je izrazio zadovoljstvo zbog završetka radova na rekonstrukciji druge linije kosog lifta.

"Ono što slijedi je tehnički prijem i stvaranje uvjeta za upotrebnu dozvolu, a vjerujem da će u narednih desetak dana ta procedura biti okončana. Koristim priliku da se zahvalim Zavodu za izgradnju Kantona Sarajevo na podršci u ovom značajnom projektu, svakako i izvođaču radova. Obnovom ovih liftova naši sugrađani će imati puno bolji prevoz kabinama izgrađenim po najsavremenijim evropskim standardima i za manje novca koje izdvajaju za kartu. Nama je također drago da smo za ovaj posao ponovo angažovali domaću kvalitetnu firmu. Želim reći da ćemo u narednom periodu nastaviti sa uređenjem naselja Ciglane, u skladu sa zahtjevima građana sa ovog mjesnog područja", pojasnio je Ajnadžić.

Prva faza ovog projekta, stavljanje u funkciju prve kabine kosog lifta, je okončana krajem 2018. godine, za šta je izdvojeno više od 800.000 KM od čega je Općina Centar obezbijedila 525.000 KM, a Vlada Kantona Sarajevo 300.000 KM.