{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Zašto pripadnici Oružanih snaga BiH nisu spustili zastave na pola koplja?!

A
11.7.2014. u 11:13
3
45
Sarajevo: Zašto pripadnici Oružanih snaga BiH nisu spustili zastave na pola koplja?!
3
Sarajevo: Zašto pripadnici Oružanih snaga BiH nisu spustili zastave na pola koplja?!
Foto: Anadolija
Na zgradama Predsjedništva i Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, sjedištu Parlamenta Federacije BiH i Kantona Sarajevo u glavnom gradu Bosne i Hercegovine danas su zastave spuštene na pola koplja.
Učinjeno je to u skladu sa odlukom Vlade Federacije Bosne i Hercegovine koja je 11. juli dan kada se obilježava 19. godišnjice genocida nad Bošnjacima "Sigurne zone UN-a" Srebrenica i ukop žrtava iz jula 1995. godine proglasila Danom žalosti u tom bosanskohercegovačkom entitetu, javila je Anadolija. 

Za razliku od sjedišta kolektivnog šefa države, zastava na pola koplja nije spuštena na zgradi Doma Oružanih snaga BiH koje je u sastavu Ministarstva odbrane Bosne i Hercegovine. 

Vijeće ministara Bosne i Hercegovine ove godine nije donijelo odluku da je 11. juli - Dan sjećanja na žrtve genocida u Srebrenici i dan kada se obavlja ukop srebreničkih žrtava - dan žalosti, jer niko od državnih ministara za to nije podnio inicijativu. 

Generalni tajnik Vijeća ministara BiH Zvonimir Kutleša ranije je za Anadoliju potvrdio kako je do sada, u više navrata, dva ili tri puta Vijeće ministara BiH donosilo takve odluke i to u vijeme kada su predsjedavajući Vijeća ministara BiH bili Nikola Špirić i Adnana Terzić.

"Vijeće ministara BiH je donosilo odluke, a sve zavisi od inicijative koja treba da se podnese", naglasio je Kutleša. 

Zbog izostanka odluke Vijeća ministara BiH, očito je, državne institucije samostalno donose odluke o tome kako će se ponašati. 

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: