BiH
0

Sarajevo: Zaštitne ograde kod Žute tabije spriječit će bacanje otpada

Klix.ba
Ispod Žute tabije (na dijelu kod kontejnera) postavljena je zaštitna ograda dužine 52 metra i visine dva metra. Pored toga, postavljena je zaštitna ograda visine dva metra i pored Žute tabije.

Iz Službe za komunalne poslove objasnili su da na lokacijama ispod i pored Žute tabije zaštitne ograde su postavljene da bi se spriječilo odlaganje otpada prema Nevjestinoj ulici.

"Na mjestima gdje su postavljene ograde, neodgovorni građani već godinama odlažu otpad na nepredviđenom mjestu. Općina je u više navrata reagovala i uklanjala divlje deponije, ali nakon nekog vremena otpad bi se ponovo nagomilavao", pojašnjavaju u Službi.

Zbog toga su postavljene ograde visine dva metra i time spriječen prilaz kamionima koji su nelegalno dovozili otpad. Osim toga, u ulici Sulejmana Zolja postavljena je klasična rukohvatna ograda dužine 37 metara i time olakšano kretanje pješacima, pogotovo u zimskom periodu. Ove radove izvodila je firma "Fadž company" iz Sarajeva, a finansirani su od strane Općine Stari Grad sa oko 6.000 KM.