{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Uz kaficu otvorena ljetna turistička sezona

F
26.6.2011. u 14:44
0
19
Sarajevo: Uz kaficu otvorena ljetna turistička sezona
0
U Sarajevu je danas otvorena ljetna turistička sezona zvaničnom manifestacijom koja se odvija na jednom od centralnih gradskih trgova - Trgu djece Sarajeva.
Za posjetioce je priređen program koji treba da ukaže na kulturne, historijske i turističko-ugostiteljske potencijale Sarajeva, odnosno BiH, a organizatori ovog događaja su Turistička zajednica FBiH i Turistička zajednica Kantona Sarajevo.

"Danas ozvaničavamo ono što građani Sarajeva i sami vide, a to je pojačan promet turista kako domaćih tako i stranih. Slobodno možemo reći da je ljetna turistička sezona počela još u maju, kada je značajno pojačan turistički promet u BiH i mi se nadamo da će taj trend biti nastavljen tokom ljetnih mjeseci, a posebno u julu kada kreću festivalski dani u Sarajevu", rekla je Asja Hadžiefendić-Mešić, glasnogovornica Turističke zajednice FBiH.

Početak ljetne turističke sezone i dobrodošlica svim posjetiteljima Grada Sarajeva na manifestaciju danas se iskazuje služenjem kafe iz najveće džezve na svijetu, djela sarajevskog kazandžije Nasira Jabučara, koja je svoje mjesto našla i u Guinnessovoj knjizi svjetskih rekorda kao najveća posuda za kuhanje kafe na svijetu.

Pored centralne bine postavljeni su štandovi na kojima se posjetiteljima prezentiraju bh. turistička ponuda, suveniri, gastronomski specijaliteti...

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: