BiH
0

Sarajevo utonulo u noć u magli, na okolnim brdima i planinama zvjezdano nebo

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Veći dio glavnog grada Bosne i Hercegovine danas je bio prekriven gustom maglom, dok su okolna brda i planine uživali u suncu. Pogledajte noćne fotografije magle koja je prekrila večeras Sarajevo.

Skoro sva naselja u Sarajevu osim dijelova Starog Grada večeras su pokrivena gustom maglom, što je i karakteristično za ovo doba godine. Na okolnim brdima i planinama danas je bilo vedro, kao i večeras kada su se mogle vidjeti i zvijezde.

Podsjećamo, danas i jučer na Sarajevskom aerodromu su zbog magle otkazani i brojni letovi. Kako je za Klix.ba izjavila glasnogovornica Međunarodnog aerodroma Sarajevo Belma Čureković, danas su otkazani letovi iz Beča, Beograda, Zagreba, Dubrovnika i Istanbula. Posljednji avion koji je sletio na Sarajevski aerodrom bio je iz Ljubljane sa 10 minuta kašnjenja, oko 12:50 sati.

Prema podacima Federalnog hidrometeorološkog zavoda, sutra će u Bosni preovladavati pretežno oblačno vrijeme, uz djelimično razvedravanje tokom dana. U jutarnjim satima i dio prijepodneva, u centralnim, istočnim i zapadnim područjima Bosne sa slabom kišom ili slabim snijegom.

Podsjećamo, prošle godine u decembru Sarajevo je 20 dana bilo neoprekidno prekriveno maglom i smogom.