BiH
0

Sarajevo: Uskoro počinje izgradnja igrališta u Alipašinom polju

NINA
Stanovnici sarajevskog naselja Alipašino polje dobit će uskoro novi, u odnosu na sadašnji postojeći, posve drukčiji prostor za sport i rekreaciju, namijenjen svim uzrastima.

Naime, kako je saopšteno iz Općine Novi grad Sarajevo, u C fazi Alipašinog polja uskoro će početi izgradnja univerzalne igrališne površine koje bi sadržajima trebala zadovoljiti rekreativne potrebe stanovnika tog naselja. Proračunom Općine Novi grad za 2004. planirana su sredstva u iznosu od 250.000 KM za izgradnju tog igrališta na Alipašinom polju C faza.

“Zavod za planiranje KS-a uradio je idejni projekt. Objavljen je javni poziv i u toku je izbor za izvođača radova. Cilj nam je da djeci u Novom gradu, ali i ostaloj djeci Kantona Sarajevo osiguramo više prostora za igru uz raznovrsne sadržaje, a starijim generacijama osiguramo prostor za odmor”, kazao je načelnik općine Novi grad Damir Hadžić.

Rekreativni kompleks će imati više dječjih igrališta, tobogana, klackalice, ljuljačke, teren za boćanje, dva višefunkcionalna sportska terena s tribinama i ulični šah. Osim toga, u sastavu kompleksa bit će i prateći objekti, poput kafića, svlačionica i klupa. Cjelokupna površina bit će obogaćena sadnicama drveća.