BiH
0

Sarajevo: Uhapšena dvojica razbojnika

FENA
Policijskom akcijom danas u poslijepodnevnim satima na raskrsnici ulica Zmaja od Bosne i Prva Transferzala pronađena su dvojica izvršioca krivičnog djela razbojništva, saopćeno je iz MUP-a Kantona Sarajevo.

Riječ je o malodobnom DŽ.D. (1990), rođen u Sarajevu, gdje je i nastanjen, i K.I. (1987) rođen u Sarajevu, nastanjen u Ilijašu.

Hapšenju je u 14.05 sati prethodilo obavještenje Operativnom centru MUP-a Kantona Sarajevo da su dvije nepoznate osobe prijetnjom vatrenim oružjem u samoposluzi "AS-HOŠE KOMERC" u ulici Zmaja od Bosne, Novo Sarajevo, izvršile krivično djelo razbojništva.

Koordiniranom akcijom službenika policije s više policijskih patrola blokiran je uži i širi lokalitet tog područija. Dolaskom na mjesto izvršenja krivičnog djela došlo se do saznanja da su se nepoznate osobe udaljile taxi vozilom "golf III" crvene boje, reg. oznaka 600-T-521. Počinioci su i zaustavljeni u navedenom taksiju, a njihovim pretresom pronađen je otuđeni novac, određeni broj ultra kartica za dopunu, odvijač i dva plastična pištolja, koji svojim izgledom podsjećaju na orginalne pištolje, a kojima je izvršeno navedeno krivično djelo.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva u Sarajevu, a protiv DŽ.D. i K.I. će biti poduzete zakonom predviđene mjere.