BiH
0

Sarajevo: Učenike iz naselja Pofalići I i II u školu će voziti minibusi Centrotransa

FENA
Načelnik Općine Novo Sarajevo Nedžad Koldžo i izvršni direktor Centrotans-Eurolines” d.d. Sarajevo Ibrahim Kerla, danas su potpisali Okvirni sporazum za pružanje usluga prijevoza učenika s područja MZ „Pofalići I” i MZ „Pofalići II” do škole i kuće u naredne dvije godine.

Na taj način, kako je kazao načelnik Koldžo, osigurava se redovan prijevoz za više od 200 učenika s ovog područja.

"Zbog neredovnog prijevoza GRAS-a na ovom području, a na incijativu Savjeta mjesnih zajednica „Pofalići I“ i „Pofalići II“, odlučili smo se da realizujemo ovaj projekat s ciljem osiguravanja redovnog i sigurnog prijevoza učenika koji pohađaju OŠ „Pofalići", istakao je općinski načelnik.

Podsjetio je da je prošle godine potpisan Ugovor za pružanje usluga prijevoza učenika s područja mjesnih zajednica „Pofalići I“ i „Pofalići II“ do škole i kuće, a da se na ovaj način dugoročnije i kvalitetnije rješava prijevoz učenika s pomenutih mjesnih područja.

Pored ovoga Općina Novo Sarajevo godinama osigurava besplatan prijevoz od kuće do škole za novosarajevske osnovce koji žive na području naselja Vraca, Hrasno brdo i Gornji Kovačići, na lokalitetima koji nisu pokriveni mrežom javnom gradskog prijevoza.

Učenike OŠ „Pofalići“ će prevoziti minbus u skladu s redom vožnje.

Sredstva za realizaciju projekta bit će osigurana u budžetu Općine Novo Sarajevo u naredne dvije godine u ukupnom iznosu od 70.000 KM, saopćeno je iz Odsjeka za informiranje i odnose s javnošću Općine.