BiH
0

Sarajevo: U ulici Sagrdžije od danas novi režim saobraćaja

FENA
Na dijelu ulice Sagrdžije, od Bakijske džamije do Baščaršijskog trga, stupio je na snagu novi režim saobraćaja, saopćeno je iz Općine Stari Grad.

Na navedenom dijelu, ulica Sagrdžije predviđena je za korištenje dvije saobraćajne trake, gdje će se iz jedne skretati na desnu stranu u ulicu Mula Mustafe Bašeskije, a iz druge trake lijevo ispod taksi štanda, u ulicu Safvet-bega Bašagića.

To podrazumijeva potpunu zabranu parkiranja vozila ispred objekata, u desnoj traci,a što je do sada bila praksa brojnih vozača.

S obzirom na to da su uposlenici KJKP Rad već postavili znakove sa ovim usmjerenjem, učesnici u saobraćaju ih se moraju pridržavati.

Iz KJKP RAD su potvrdili da će biti postavljena i horizontalna saobraćajna signalizacija –iscrtavanje oznaka na cesti, ali kada to vremenski uslovi budu dozvoljavali s obzirom na to da se ovi poslovi ne mogu izvoditi na niskim temperaturama.

Ovu izmjenu inicirao je općinski načelnik Ibrahim Hadžibajrić, tokom nedavnog sastanaka sa ministrom saobraćaja Kantona Sarajevo Mujom Fišom.

Projektno rješenje izmjene režima saobraćaja izradila je Direkcija za puteve Kantona Sarajevo, a Općina je kao nadležni upravitelj lokalne ceste Sagrdžije dala saglasnost, saopćeno je iz Općine Stari Grad.