BiH
0

Sarajevo: U toku obnova sportske dvorane Mojmilo u Novom gradu

NINA/Sarajevo-X
U sarajevskoj općini Novi grad u toku su radovi na rekonstrukciji ratom razrušene sportske dvorane Mojmilo za čiju je prvu fazu Općina Novi grad izdvojila 1,450.000 KM.

Voditelj Odjela za sanaciju, razvoj i investiranje općine Novi grad Dervo Čolakhodžić kazao je da su završeni pripremni radovi, a objekt je očišćen od stare konstrukcije i građevinskih ostataka.

"Radnici poduzeća Ahidron građenje kopaju suterenske prostorije u kojima će se nalaziti sanitarni čvorovi i započeli su betonske radove kako bi prije kiša izašli na površinu", objasnio je Čolakhodžić.

Obnova sportske dvorane započela je polovinom septembra, izvođač radova je Ahidron građenje, dok nadzor vrši firma Energoinvest.

Predviđeno je da se u dvorani osim treniranja košarke, rukometa, odbojke i malog nogometa, održavaju i međunarodna takmičenja.

Ovo je posljednji objekat na teritoriju općine Novi grad koji je u ratu pretrpio velika oštećenja i koji još nije obnovljen. Zalaganjem lokalnih općinskih vlasti dvorana, koja je ostavština i uspomena na Zimske olimpijske igre '84., bit će u funkciji u 2005. godini.