|

Sarajevo: U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Donje Telalovo Polje

Sarajevo: U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Donje Telalovo Polje
0
E. Sk.
14.8.2019. u 16:39
12
komentara
0

dijeljenja
Sarajevo: U toku asfaltiranje ceste prema poslovnoj zoni Donje Telalovo Polje
Nakon izgradnje oborinske kanalizacione mreže, nastavljeno je asfaltiranje servisne saobraćajnice prema poslovnoj zoni Donje Telalovo Polje, saopćila je press-služba Općine Novi Grad.
U prošloj godini urađena je sanacija i asfaltiranje makadamskog puta s desne strane Miljacke pored autopijace u dužini od oko 500 metara. U okviru tih radova urađen je drenažni sistem, postavljena odbojna ograda i saobraćajna signalizacija.

Asfaltiranje novih oko 400 metara ceste uslijedilo je nakon što su završeni radovi na izgradnji primarnog sistema odvodnje oborinskih voda za područje industrijskih zona Bačići i Telalovo Polje, te dijela naselja Briješće.

Asfaltiranje pristupne saobraćajnice nastavak je projekta poboljšanja saobraćajne i komunalne infrastrukture za privredne subjekte u industrijskim zonama Bačići, Rajlovac i Telalovo Polje koji Općina Novi Grad Sarajevo implementira u saradnji s Ministarstvom privrede Kantona Sarajevo.Asfaltiranjem ove dionice puta obezbijedit će se alternativni pristup industrijsko - poslovnoj zoni Telalovo Polje i omogućiti saobraćajno povezivanje sa industrijskom zonom Rajlovac iz još jednog pravca, od TC Wisa prema Rajlovcu.

Time se stvaraju preduslovi za razvoj poslovne zone u Telalovom Polju, a poboljšat će se i uslovi saobraćajne komunikacije za privredne subjekte koji su duži vremenski period koristili makadamski put.
Prijavi grešku


Komentari (12)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...