{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: U subotu 47. smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH

F
19.5.2008. u 18:14
0
0
Sarajevo: U subotu 47. smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH
0
Sarajevo: U subotu 47. smotra naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH
Povodom obilježavanja 60. godišnjice Narodne tehnike BiH, Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH najavljuje kao najznačajniju manifestaciju u ovoj godini 47. smotru naučno-tehničkog stvaralaštva mladih BiH.
Smotra će biti otvorena u subotu, 24. maja, u Bosna-Sema koledžu, u naselju Sokolović kolonija u Sarajevu.

Na toj svojevrsnoj prezentaciji dostignuća naučno-tehničkog, sportsko-tebničkog, inovacijskog i inventivnog stvaralaštva čiji je domaćin i suorganizator tursko-bosanska obrazovna institucija Bosna-Sema iz Sarajeva, takmičari će se natjecati u 53 discipline ekipno i pojedinačno, saopćili su organizatori.

Učesnici će biti takmičari plasirani na školskim, općinskim i kantonalnim smotrama u kojima učestvuje više od 500 učenika te mentora i pedagoga tehničkog odgoja i članova ocjenjivačkih komisija.

Riječ je o najvećim talentima u ovoj oblasti - budućim naučnicima, pilotima, doktorima tehničkih nauka, dakle, o budućnosti naše zemlje, saopćeno je.

Pokrovitelj manifestacije je Mirsad Kebo, potpredsjednik Federacije BiH, a pokrovitelji jubileja Predsjedništvo BiH i Vijeće ministara BiH.

Organizatori su Udruženje za naučno-tehnički odgoj mladih u BiH, Udruženje pedagoga tehničke kulture BiH, u saradnji s Općinom llidža.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: