BiH
85

Sarajevo u novom ruhu: Svjetlosni dekor uoči nadolazećih praznika

Klix.ba
Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Preduzeće "Park" ulazi u završnu fazu montaže i postavljanja svjetlosnih dekorativnih elemenata koji će za vrijeme božićnih i novogodišnjih praznika tokom noći svijetliti i na taj način doprinositi prazničnoj atmosferi u glavnom gradu BiH.

Stručna saradnica za informiranje KJKP "Park" Aldijana Hamza kazala je da se dekorativni elementi postavljaju na različitim lokacijama u gradu, uključujući i dijelove Vogošće, naselja Stup ali i samog centra grada.

Od prošle sedmice do sada montirani su dekorativni elementi na stubove javne rasvjete u Bulevaru Meše Selimovića, u ulicama Ferhadija, Maršala Tita, Zmaja od Bosne, te na području Ilidže, Lukavičke ceste i na Dobrinji.

Radne jedinice Sektora održavanja javnih zelenih površina su aktivne na terenu sa zadatkom da zelene površine urede i očiste, te pripreme za zimske dane.

"U šest općina u KS-u i to Starom Gradu, Centru, Novom Sarajevu, Novom Gradu, Ilidži i Vogošći radnici zaduženi za održavanje javnih zelenih površina vrše svakodnevnu higijenu zelenih površina, što podrazumijeva prikupljanje smeća sa zelenih površina, pražnjenje parkovskih korpi, odvoz smeća", navode iz preduzeća "Park".

Ipak građani Sarajeva nisu baš zadovoljni dosadašnjim dekorativnim elementima u Sarajevu, žaleći se na slabu osvijetljenost područja gdje je postavljena led rasvjeta.

Treba istaći da su preduzeću Park na raspolaganju sredstva od 80.000 KM u toku jedne kalendarske godine za za praznično ukrašavanje ulica i trgova.