Velika čast
212

Sarajevo u naslovima svjetskih medija: Mnogi izvjestili o nagradi Bruceu Dickinsonu

Piše: L. K.
Frontmen britanskog heavy metal benda Irona Maidena Bruce Dickinson dobio je danas nagradu "Počasnog građanina Sarajeva", a osim što su ovu informaciju prenijeli mnogi domaći, ali i regionalni mediji, ona je privukla pažnju i svjetskih medija.

Od utjecajnijih medija vijest su, između ostalih, prenijeli The Washington Post i The Independent, zatim San Francisco Chronicle, LA Times, The Argus i drugi.

"Nevjerovatno je da sam došao ovdje nakon 25 godina i koliko moj dolazak zapravo znači građanima Sarajeva. Iznimno mi je drago što sam dobio ovu simboličnu nagradu. Želio bih je podijeliti s građanima Sarajeva koji su preživjeli opsadu i koji su za vrijeme rata bili tu. S ljudima koji su trenutno u ovoj prostoriji. Zaista je ovo velika čast", rekao je Dickinson prilikom dodjele prizanja.

Ugledni Washington post piše da je Dickinson u Sarajevu bio okružen mnogim građanima koji su tražili autogram, te je kazao da mu je velika čast što je postao počasni građanin Sarajeva.

Prisutnima se danas obratio i gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka koji je kazao kako je Bruceov dolazak bio ono što je sarajlijama pokazalo da će Sarajevo i BiH ipak preživjeti.