BiH
139

Sarajevo u martu domaćin Konferencije za medicinski i biološki inžinjering

Klix.ba
Društvo za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (DMBIUBIH) okuplja veliki broj univerzitetskih profesora, doktora, inžinjera i tehničara iz oblasti medicine i inžinjeringa. Jedna od mnogobrojnih aktivnosti DMBIUBIH je i organizacija “Prve konferencije za medicinski i biološki inžinjering u Bosni i Hercegovini (CMBEBiH)”, koja će se održati u Sarajevu, u periodu od 13. do 15. marta 2015. godine.

To predstavlja značajan događaj, obzirom da je po prvi put, Bosna i Hercegovina domaćin konferencije za biomedicinski inžinjering.

Konferencija se održava pod sloganom “Proširi svoje horizonte kroz biomedicinski inžinjering”, gdje će istraživači iz akademske zajednice, biomedicinskih institucija i industrije imati jedinstvenu priliku za razmjenu ideja i predstavljanje svojih posljednjih dostignuća i razvoja unutar svih oblasti biomedicinskog inžinjeringa.

Sve informacije o CMBEBiH, uključujući teme, rokove, abstrakte, radove i ostalo možete pronaći na oficijalnoj web stranici Konferencije.