{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: U četvrtak seminar o reformi sigurnosnog sektora

F
3.6.2008. u 16:39
0
0
Sarajevo: U četvrtak seminar o reformi sigurnosnog sektora
0
Sarajevo: U četvrtak seminar o reformi sigurnosnog sektora
Policijska misija EU-a (EUPM), Centar za evropsku perspektivu i slovensko Predsjedništvo EU-a organizuju seminar o reformi sigurnosnog sektora i procesa stabilizacije i pridruživanja 5. i 6. juna u Sarajevu.
EU je bio bitan sudionik u procesu reforme policije od 2003. godine, kao ključnog preduslova za proces stabilizacije i pridruživanja. Tekuća 2008. godina predstavlja prekretnicu u procesu reforme policije u BiH i početak novih obaveza. Stoga, kraj prvog semestra ove godine nudi mogućnost analize obaveza iz proteklog perioda i pripreme sljedeće faze u procesu stabilizacije i pridruživanja, saopćeno je iz EUPM-a.

Seminar će rezultirati boljim upoznavanjem sa ograničenjima i mogućnostima s kojima se EU suočava u kompleksnim oblastima reformi, te doprinijeti formuliranju strategija reformi, koje promoviraju državni organi BiH, operacije Evropske sigurnosne i odbrambene politike i zemlje članice EU-a.

Panel diskusija će se fokusirati na reforme iz oblasti policijske reforme i međunarodne policijske saradnje, krivičnog pravosuđa i sudstva, pitanja granica i migracija, kao i uloge državnih organa vlasti i civilnog društva. Okupit će predstavnike Evropske komisije, zemalja članica EU-a uključenih u kreiranje politike u Briselu, i bh parlamentarce.

Na seminaru uvodna izlaganja će imati Vinćenca Kopole, šef Policijske misije EU-a, Nataša Vodušek, ambasadorica Republike Slovenije u BiH, Michael Leigha te generalni direktor Generalne direkcije za proširenje pri Evropskoj komisiji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: