Od izuzetne važnosti
63

Sarajevo: U Centru Vladimir Nazor počela Ljetna škola za djecu predškolskog uzrasta

B. R.
U predškolskom odjelu sarajevskog Centra Vladimir Nazor počela je realizacija projekta Ljetne škole - Stručna podrška djeci sa razvojnim teškoćama predškolskog uzrasta, saopćeno je iz ove javne ustanove.

Rad će se odvijati tokom jula i augusta do početka nove školske godine uz pridržavanje mjera protiv koronavirusa. Kako je saopćeno, na ovaj način menadžment Centra ulaže značajne napore sa Ministarstvom za obrazovanje, nauku i mlade KS i Općinom Novo Sarajevo da sistemski riješi odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju za djecu sa poteškoćama u razvoju predškolskog uzrasta.

Iz Centra Vladimir Nazor su poručili da je Ljetna škola od, kako su naveli, izuzetne važnosti za djecu sa razvojnim teškoćama predškolskog uzrasta jer će se kontinuiranim i organiziranim radom uz podršku stručnih osoba razvijati jake, dobre strane u optimalnoj fazi kognitivnog, socijalnog i emocionalnog razvoja dječije ličnosti

"Isto tako, omogućavanjem organiziranog boravka djece tokom ljetnih mjeseci postići će se bolji kvalitet života njihovih porodica, uspješnije zadovoljiti svakodnevne obaveze na poslu, potpunije koristiti godišnje odmore, planirati i realizirati druge važne obaveze za funkcioniranje porodice", ukazali su.

Projektom je obuhvaćeno 70-ero djece. Svi zainteresovani roditelji djece sa poteškoćama u razvoju predškolskog uzrasta mogu prijaviti djecu za pohađanje Ljetne škole, saopćeno je iz Centra Vladimir Nazor.