Iduće godine video nadzor
45

Sarajevo: U Aleji ambasadora polomljene 53 lipe

FENA
U Aleji ambasadora vandali su ove godine u više navrata polomili 53 lipe, oštetili 15 klupa, hladnjak i 14 mermernih ploča s imenima ambasadora od čega su tri ploče u potpunosti uništene, otuđili pet metalnih korpi za metara putne odbojne ograde, potvrđeno je Feni u Općini Stari Grad Sarajevo.

Ukupna šteta pričinjena u Aleji ambasadora je procijenjena na 18.000 KM. Za sanaciju štete Općina Stari Grad već je obezbijedila 13.000 KM i zamijenila stabla lipe, popravila klupe i hladnjak.

Općina Stari Grad je, kako navode u Općini, u stalnom je kontaktu s Policijskom upravom Stari Grad i o napadu na Aleju ambasadora ih pismeno obavještava.

Predložene su mjere za postavljanje video nadzora koji bi direktno bio pod kontrolom PU Stari Grad kao i češće patroliranje na toj lokaciji. Projekat postavljanja video nadzora u Aleji ambasadora bit će uvršten u budžet za narednu godinu, kažu u Općini Stari Grad.

Trenutno Aleju ambasadora održava KJKP "Park".

Prva lipa u Aleji ambasadora zasađena je 2002. godine i do danas svoju lipu je zasadilo 113 ambasadora u BiH i predstavnika međunarodnih organizacija u BiH.