{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Turisti se najviše žale na ponašanje kontrolora u gradskom prijevozu

F
11.9.2006. u 15:13
0
0
Sarajevo: Turisti se najviše žale na ponašanje kontrolora u gradskom prijevozu
0
Sarajevo: Turisti se najviše žale na ponašanje kontrolora u gradskom prijevozu
Sarajevo su u proteklih osam mjeseci posjetili turisti iz više od 100 zemalja, a od njih 92.114, gotovo 69.000 bili su stranci. Posebno je bio uspješan prošli mjesec kada je u odnosu na august prošle godine bilo 44,6 posto više turista (ukupno je bilo 14.105 posjeta).
Čime su turisti nezadovoljni, na šta se žale, šta hvale, kako se navodi u saopćenju Turističkog udruženja u BiH, najbolje se može vidjeti iz zabilješki Turističkog informativnog centra u Sarajevu koji je ove godine, a posebno ovoga ljeta bio opsjednut stranim turistima.

Najveća je potražnja, kako se ističe, za prostorom gdje bi mogao da se ostavi prtljag, a, isto tako, mnogo je i upita o ekspres praonicama veša.

Turisti se i dalje žale na ponašanje kontrolora u javnom gradskom prijevozu, a mnogi postavljaju pitanje zašto nema kružnih autobusnih tura za obilazak grada u toku sezone, zašto ne postoji redovna autobusna linija od centra grada do aerodroma, te zašto ne postoje redovne autobusne linije do okolnih izletišta i planina.

Također prema informacijama Turističkog informativnog centra u Sarajevu turisti su vrlo impresionirani obnovljenim izgledom grada, ljubaznošću građana, a posebno su pozitivno iznenađeni velikim brojem turističkih grupa i uopće brojem onih koji su došli obići Sarajevo.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: