BiH
0

Sarajevo: Taksisti za sutra najavili protestno okupljanje i vožnju

Piše: N. Jamaković
Foto: Klix.ba
Foto: Klix.ba
Članovi Udruženja Sarajevo Taxi za sutra u 15 sati najavili su protestno okupljanje i vožnju ulicama Sarajeva, potvrdio je za Klix.ba predsjednik tog udruženja Enver Suljagić.

Prema njegovim riječima, danas do 12 sati članovi Udruženja će se sastati sa predstavnicima MUP-a Kantona Sarajevo, kako bi i definitivno dobili odobrenje za ovaj protest.

"Ako ne bismo dobili odobrenje MUP-a, tada bi naš Štrajkački odbor donio odluku o daljnjem djelovanju. Ipak, mi ćemo danas imati razgovore sa predstavnicima MUP-a i očekujem da se taksisti sutra u 15 sati okupe pred uredom direktora Uprave za inspekcijske poslove KS Heni Erduana Ćesira u Dalmatinskoj ulici, te protestnu vožnju i kruženje od Dalmatinske do Marijin-Dvora i nazad. Na proteste, dakle, izlazimo, jer inspekcija ne radi svoj posao i ne sankcioniše nelegalne taksiste kojih je u Sarajevu već više od 2.000", rekao je Suljagić za naš portal.

On je dodao kako je federalna inspekcija u proteklih nekoliko dana uradila dio posla kada je riječ o nelegalnom taksiranju u Sarajevu, ali i istakao kako taksisti ne žele da im neko treći rješava problem, jer je to posao policije i nadležne kantonalne inspekcije.

"Ne znam zašto policija šuti, ali sve se češće dešava da građani doživljavaju neugodnosti pri nelegalnom taksiranju, jer im otimaju novčanike, mobitele... Što se tiče naših sutrašnjih protesta, teško je reći kako će to sve proći, jer su ljudi ogorčeni i izvarani", zaključio je Suljagić.