BiH
0

Sarajevo: Svečanom akademijom obilježen dan BH Telekoma

FENA
Svečanom akademijom upriličenom u Zemaljskom muzeju BiH danas je, treću godinu zaredom, obilježen 5. septembar, Dan BH Telekoma.

Na taj dan prije 14 godina stručnjaci ove kompanije uspostavili su prvu međunarodnu satelitsku mrežu BiH – Švajcarska te je taj datum simbolično i izabran za Dan BH Telekoma.

Predsjednik Organizacionog odbora Nedim Džaferović istaknuo je kako se ove godine obilježava i deset godina razvoja paketskih proizvoda BH Telekoma, što je i centralna tema proslave.

Podsjetio je na niz događaja koji su se organizirali i koji će biti upriličeni narednih dana povodom obilježavanja Dana BH Telekoma. Nakon Trećih sportskih susreta u Bihaću 1. i 2. septembra, upriličen je susret sa penzionerima te članovima boračko-šehidskih porodica BH Telekoma, dok će u petak slijediti promocija prigodne Monografije i okrugli sto posvećen unapređenju informatizacije i telekomunikacije BiH.

V.d. generalnog direktora BH Telekoma Nedžad Rešidbegović istakao je kako godišnjicu proslavlja kompanija koja je lider na bh. telekomunikacionom tržištu. Tome su doprinijeli brojni istaknuti pojedinci kojima su dodijeljene novčane nagrade te deset Srebrnih i šest Zlatnih plaketa.

Svečanosti obilježavanja Dana BH Telekoma bit će nastavljene večeras cjelovečernjim koncertom Dine Merlina u Zetri, na kojem će ujedno biti promoviran i njegov novi singl "Otkirit ću ti tajnu", što je istoimeni naziv promotivne kampanje BH Telekoma.