{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sutra sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

F
28.5.2008. u 16:06
0
0
Sarajevo: Sutra sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH
0
Sarajevo: Sutra sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH
U Sarajevu je za 29. maj sazvana 13. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.
Osim programa rada ovoga doma za 2008. godinu, u najavljenom dnevnom redu su prijedlozi nekoliko zakona upućeni u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji preduzeća, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o početnom bilansu stanja preduzeća i banaka, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vještacima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Federacije.

U predloženom dnevnom redu po hitnom postupku su najavljene također izmjene zakona o javnim preduzećima u Federaciji, te o privrednim društvima.

Delegati Doma naroda razmatrat će na ovoj sjednici između ostalih tačaka Prijedlog zakona o razvojnoj banci Federacije kao i zakona o Nacionalnom parku "Una".

U najavljenom dnevnom redu je i Odluka o davanju saglasnosti za prihvatanje kreditnog zaduženja na osnovu ugovora o finansiranju između BiH i Federacije BiH, te Evropske investicione banke za finansiranje Projekta vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: