BiH
0

Sarajevo: Sutra sjednica Doma naroda Parlamenta FBiH

FENA
U Sarajevu je za 29. maj sazvana 13. sjednica Doma naroda Parlamenta Federacije BiH.

Osim programa rada ovoga doma za 2008. godinu, u najavljenom dnevnom redu su prijedlozi nekoliko zakona upućeni u parlamentarnu proceduru po hitnom postupku.

To su: Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o privatizaciji preduzeća, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o početnom bilansu stanja preduzeća i banaka, Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o vještacima, te Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o policijskim službenicima Federacije.

U predloženom dnevnom redu po hitnom postupku su najavljene također izmjene zakona o javnim preduzećima u Federaciji, te o privrednim društvima.

Delegati Doma naroda razmatrat će na ovoj sjednici između ostalih tačaka Prijedlog zakona o razvojnoj banci Federacije kao i zakona o Nacionalnom parku "Una".

U najavljenom dnevnom redu je i Odluka o davanju saglasnosti za prihvatanje kreditnog zaduženja na osnovu ugovora o finansiranju između BiH i Federacije BiH, te Evropske investicione banke za finansiranje Projekta vodovod i kanalizacija u Federaciji BiH.