BiH
0

Sarajevo: Sutra počinje međunarodni sajam voda - Aqua

NINA
Sve je spremno za sutrašnje otvaranje Međunarodnog sajma voda, sokova, napitaka i prateće opreme - Aqua, koji se održava od 16. do 19. marta u Sarajevu, potvrđeno je za agenciju NINA iz firme Faum Expo koja je organizator sajma.

Na sajmu će se zajednički predstaviti Grupacija bezalkoholnih napitaka koja ima oko 30 članica, Grupacija ljekovitog i aromatskog bilja koja ima 47 članica, te Grupacija banja koja broji 15, a koje djeluju pri Vanjskotrgovinskoj komori BiH. Od multinacionalnih kompanija zapažen nastup očekuje se od Coca-Cole.

"U cilju omogućavanja predstavljanja i manjih kompanija, sklopili smo ugovore sa sajmovima u regiji koji će svim zainteresiranim kompanijama iz BiH omogućiti predstavljanje na sajmovima u jugoistočnoj Evropi po vrlo povoljnim uslovima. Također, u toku su i pregovori s nekim zemljama sjeverne Afrike i Bliskog istoka oko plasmana naših voda na ta tržišta", kazao je u ranijoj izjavi za NINA-u direktor tvrtke Faum Expo d.o.o. Enes Terzić.

Inače, sajam će se održati u auli nove željezničke stanice u Sarajevu, na oko 2.000 kvadratnih metara unutrašnjeg prostora. Na sajmu će se predstaviti firme iz Hrvatske, Slovenije, Srbije i Crne Gore te Makedonije.