{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sutra javna rasprava “Elitne i opće rasprave s muslimanima u Nizozemskoj"

F
9.6.2008. u 12:21
0
0
Sarajevo: Sutra javna rasprava “Elitne i opće rasprave s muslimanima u Nizozemskoj"
0
Sarajevo: Sutra javna rasprava “Elitne i opće rasprave s muslimanima u Nizozemskoj"
Centar za međureligijski dijalog i Centra za strateške studije Međunarodnog foruma Bosna sutra u Sarajevu organizira javnu raspravu "Elitne i opće rasprave s muslimanima u Nizozemskoj: U historijskom vidiku".
Rasprava će se održati u hotelu Holiday Inn u 18.00 sati, a gost-govornik je Karel E. Vosskuhler, ambasador Kraljevine Nizozemske u BiH, najavljeno je danas iz Međunarodnog foruma Bosna.

U savremenoj raspravi o muslimanima u Evropi, nekoliko nizozemskih slučajeva (Theo Van Gogh, somaliska izbjeglica Ayaan Hirsi Ali, i film Geerta Wildersa) zasjenili su dugu historiju i savremeno pozitivno stanje u toj državi (autori kao što su Kader Abdolah i Benali, i Islamski Institut u savremenom svijetu).

Pitanje muslimana u Evropi postalo je presudan test za budućnost demokratije i pluralnosti društva. Kako oblikovati demokratske odgovore na sve kontraverze koje su povezane s tim? Kako oblikovati viziju budućnosti bez zloupotrebljavanja religijskog pluraliteta? Ovo su neka od pitanja o kojima ćemo razgovarati na ovoj javnoj raspravi.

Karel E. Vosskuhler je magistrirao u oblasti prava na Univerzitetu u Amsterdamu i Columbia školi prava u New Yorku. Radio je za Institut za istraživanje i razvoj pri Ujedinjenim narodnima, Ford fondaciju u New Yorku, i za Nizozemsko ministarstvo vanjskih poslova. Trenutno obavlja funkciju ambasadora Kraljevine Nizozemske u Bosni i Hercegovini. Objavio je brojne članke i doprinose knjigama na nizozemskom i engleskom

Javna rasprava je otvorena za sve članove i prijatelje Međunarodnog foruma Bosna.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: