{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sutra finalna konferencija projekta "Upravljanje kvalitetom voda"

F
28.3.2007. u 19:27
0
0
Sarajevo: Sutra finalna konferencija projekta "Upravljanje kvalitetom voda"
0
Sarajevo: Sutra finalna konferencija projekta "Upravljanje kvalitetom voda"
Finalna konferencija projekta "Upravljanje kvalitetom voda na nivou riječnih slivova u Bosni i Hercegovini" održat će se sutra u hotelu Holiday Inn u Sarajevu.
Projekt je finansirala Evropske unija u iznosu od milion eura. Njegova implementacija započela je u aprilu 2005. godine i trajala je 24 mjeseca.

U cilju usklađivanja sa Direktivama Evropske unije u oblasti voda, Bosna i Hercegovina trenutno provodi značajne promjene u upravljanju sektorom voda. Posebna pitanja, važna u formuliranju i provođenju odgovarajuće strategije sektora voda u BiH, primarno su vođena zahtjevima za implementaciju EU Okvirne direktive o vodama i Direktive o tretmanu urbanih otpadnih voda. Nedavno usvojeni novi zakoni u oblasti voda u BiH prate ove principe.

Cilj WQM projekta je bio da odredi značajne uticaje na kvalitet voda, posebno u vezi sa gotovo potpunimg nedostatkom postrojenja za tretman gradskih otpadnih voda u BiH, kako bi se odredili ciljevi kvaliteta i postavile neophodne mjere monitoringa i upravljanja za dostizanje ovih ciljeva.

Centralni dio projekta je priprema Plana zaštite voda s ciljem adresiranja problema zagađenja urbanim otpadnim vodama u Bosni i Hercegovini. U okviru Plana, projekt je razvio Sistem podrške procesu donošenja odluka, software koji organima vlasti u sektoru treba pomoći pri određivanju i rješavanju problema zagađenja površinskih voda, saopćeno je iz Delegacije Evropske komisije u BiH.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: