Dogodila se krađa
213

Sarajevo: Stanari jednog nebodera na Grbavici već 20 sati nemaju struje

S. Š.
Foto: Čitatelj
Foto: Čitatelj
Na Grbavici, tačnije u zgradi na adresi Behdžeta Mutevelića sinoć je došlo do činjenja krivičnog djela "Teška krađa" i tom prilikom su otuđene bakarne žice što je uzrokovalo nestankom struke u cijelom neboderu.
Kako je Klix.ba već izvijestio, u ponedjeljak večer, za sada nepoznata osoba, provalila je u trafostanicu u zgradi na adresi Behdžeta Mutevelića i otuđila bakarnu žicu. Predstavnik stanara jednog od tri nebodera, tzv. Shopping nebodera, koja se nalaze na adresi Behdžeta Mutevelića na Grbavici prijavio je, oko 20:45 sati, nadležnoj policijskoj upravi da je došlo do "provaljivanja" u trafostanicu koja se nalazi u sklopu zgrade.

Izlaskom na teren, policijski službenici su potvrdili navode iz prijave i dalje ustanovili da je došlo do otuđivanja bakarne žice iz trafostanice zgrade. O svemu je obaviješten dežurni tužitelj Tužilaštva KS koji je slučaj okarakterisao kao krivično djelo "Teška krađa".

Međutim, ogorčeni stanari nebodera u Behdžeta Mutevelića kontaktirali su redakciju portala Klix.ba uz žalbu da u neboderu nema električne energije od sinoć. Kako kaže, dolazili su radnici Elektroprivrede i Sarajevostana, ali dodaje da problem još uvijek nije riješen, niti znaju kada će biti.

Dodao je i to da će šteta koja je uzrokovana nestankom električne energije biti očita tek nakon što struja dođe s obzirom da blizu 20 sati nemaju struje.