BiH
0

Sarajevo: Sporazum općine i Zavoda o međusobnim odnosima u gradskoj gradnji

FENA
Zavod za izgradnju Kantona Sarajevo i Općina Novo Sarajevo postigli su danas u Sarajevu okvirni sporazum o međusobnim odnosima kod obavljanja poslova uređenja gradskog građevinskoig zemljišta i realizacije projekata kapitalnih investicija.

Jedna od takvih ovogodišnjih investicija u općini Novo Sarajevo je izgradnja sportske dvorane na Grbavici koja bi trebalo da nosi ime Gorana Hadžića, sportiste koji je poginuo na Grbavici tokom proteklog rata u BiH.

Realizacija potpisanog sporazuma veoma brzo će početi učešćem Općine i Zavoda u ovom projektu. Prema riječima načelnika u Općini Novo Sarajevo Nedžada Koldže, izgradnja dvorane bi trebalo da počne u maju.

Općina je za ovu godinu planirala 90-ak različitih projekata koje će na osnovu sporazuma realizirati u saradnji sa Zavodom za izgradnju Kantona Sarajevo. Potpisnici okvirnog sporazuma su načelnik Koldžo i direktor Zavoda za izgradnju Besim Mehmedić.

Obojica ističu da relizacija ovog dokumenta znači da će svi preduzeti poslovi biti kvalitetni i odvijati se isključivo prema zakonskoj proceduri.