{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Školski pedagozi na obuci o volonterizmu

19.5.2012. u 16:41
8
0
Sarajevo: Školski pedagozi na obuci o volonterizmu
8
Sarajevo: Školski pedagozi na obuci o volonterizmu
U sklopu projekta "Volontitanje je Cool!" 2012. Centar za razvoj omladinskog aktivizma Croa u saradnji sa općinom Centar održao je prvu obuku "Podržimo volonterizam u našim školama" za pedagoge i predstavnike Vijeća učenika osnovnih škola koje su se prijavile da učestvuju u projektu.
Obuka je održana u prostorijama osnovne škole Mehmed-beg Kepetanović Ljubušak u sarajevskom naselju Koševsko Brdo. Cilj obuke je bio pedagozima, budućim mentorima učenika volontera, približiti vrijednosti volonterizma, koncepta organiziranog volontiranja te omogućavanja razvoja znanja i vještina potrebnih za uspostavljanje i realizaciju kvalitetnih volonterskih programa.

U projekat "Volontiranje je cool" uključit će više od stotinu volontera iz osnovnih škola Općine Centar i Općine Vogošća, koji će jednom sedmično realizirati volonterske aktivnosti po vlastitom izboru - pomoć svojim školskim drugarima sa učenjem, pomoć starijim ljudima, ljudima sa posebnim potrebama, organizacija ekoloških ili drugih akcija koje podstiču podizanje svijesti o važnosti problema lokalne zajednice.

Učenici će imati priliku predstaviti svoj volonterski rad na portfoliju, prezentirati i svoje aktivnosti i na taj način se predstaviti široj javnosti. Galerija volonterizma će biti prilika da volonteri razmjene svoja iskustava, a i upute poziv mladima u Kantonu Sarajevo da podrže volontiranje.

Galerija će biti organizovan 05. decembra 2012. na Dan volonterizma.

Udruzenje Croa, namjerava ovaj projekat proširiti i u drugim općinama u Bosni i Hercegovini

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: