Sunčano vrijeme
190

Sarajevo: Šetališta su opet puna, policija kažnjavala one koji ne poštuju mjere

S.H.P.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Lijepo vrijeme i temperatura zraka u Sarajevu od čak 24 stepena izmamilo je brojne građane na ulice u aktuelnoj kriznoj situaciji u kojoj je na snazi niz zabrana i mjera zbog pandemije koronavirusa

Fotoreporter portala Klix.ba obišao je glavna sarajevska šetališta i zabilježio situaciju u kojoj su evidentna "gužve" koje su stvarali građani koji nisu mogli odoljeti suncu pa su izašli prošetati ili voziti biciklo.

Ipak, većina građana odlučila je poštovati mjere sigurnosti, pa su držali socijalnu distancu i nosili zaštitne maske. Onima koji nisu poštovali mjere sigurnosti policija je, međutim, pisala kazne.

Iz MUP-a KS ranije su najavili pojačane aktivnost kontrole poštivanja naredbi donesenih s ciljem prevencije širenja koronavirusa, poput onih o obaveznom nošenju zaštitnih maski i socijalnom distanciranju.

Jučer je zamjenica premijera Federacije BiH i ministrica finansija Jelka Milićević kazala kako će sve mjere koje su do sada izdane ostati na snazi do 30. aprila.

Te mjere podrazumijevaju policijski sat od 20 sati do 5 sati ujutro, zabranu rada određenih objekata i institucija, zabranu kretanja za starije od 65 i mlađe od 18 godina i duge mjere koje podrazumijevaju zabranu okupljanja na javnim igralištima, igraonicama, parkovima i ostalim javnim površinama.