{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Sastanak sudija vrhovnih i ustavnih sudova iz zemalja bivše Jugoslavije

F
26.3.2008. u 10:26
0
0
Sarajevo: Sastanak sudija vrhovnih i ustavnih sudova iz zemalja bivše Jugoslavije
0
Sarajevo: Sastanak sudija vrhovnih i ustavnih sudova iz zemalja bivše Jugoslavije
Sudije vrhovnih i ustavnih sudova zemalja bivše Jugoslavije sastat će se sutra na Ilidži kod Sarajeva na radnom sastanku gdje će razmatrali pitanja neovisnosti pravosuđa, izbora i reizbora sudija nakon političkih promjena, prava na naknadu štete za kršenje ljudskih prava, pravnih lijekova i njihove djelotvornosti, kao i evropskih standarda u oblasti ljudskih prava.
Organizator sastanka je Centar za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu u suradnji s Beogradskim centrom za ljudska prava, Hrvatskim Helsinškim odborom, Akcijom za ljudska prava - Podgorica i Forumom - Skoplje. Pokrovitelj je Norwegian Peoples Aid.

Svrha sastanka, kako je najavljeno iz Centra za ljudska prava Sarajevo, jeste u tome da se omogući konstruktivan razgovor o praksi vrhovnih i ustavnih sudova iz BiH, Hrvatske, Srbije, Crne Gore i Makedonije, kao i o usklađivanju prakse domaćeg pravosuđa s odredbama Evropske konvencije o ljudskim pravima.

Skup će otvoriti Saša Madacki, direktor Centra za ljudska prava Univerziteta u Sarajevu, Heidi Olufsen, Prvi sekretar Ambasade Kraljevine Norveške u Sarajevu i Mladen Srdić, sudija Vrhovnog suda Federacije BiH, a jedan od moderatora sastanka bit će Therese Steen, savjetnica premijera Norveške.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: