{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Promoviran bh turistički vodič Time Out

F
21.6.2007. u 20:45
0
0
Sarajevo: Promoviran bh turistički vodič Time Out
0
Sarajevo: Promoviran bh turistički vodič Time Out
U rezidenciji ambasadora Velike Britanije u Sarajevu Mathewa Rycrofta danas je promoviran turistički vodič za Bosnu i Hercegovinu Time Out. Vodiči Time Out smatraju se najuspješnijim u savremenom svijetu i objavljuju se od 1968. godine sa sjedištem u Londonu i Njujorku.
Ovaj, bosanskohercegovački, s tekstovima i specifičnim fotografijama ilustruje tradiciju, arhitektonska i druga znamenja Sarajeva i ostalih bh. gradova i predjela, nacionalnu kuhinju i druge osobenosti. Promovirali su ga ambasador Rycroft i direktor projekta David Plant u prisustvu zvanica iz diplomatskog kora i kulturnog i javnog života.

«Vjeruje se da će objavljivanje ovog vodiča značiti mnogo za razvoj turizma u BiH te također doprinijeti razbijanju predrasuda o BiH među turistima širom svijeta i da će unaprijediti turističku posjetu Sarajevu i BiH», saopćeno je iz britanske ambasade povodom ove promocije.

Među mnogim evropskim gradovima koji 'svi imaju nešto slično', Sarajevo i BiH imaju svoju posebnost, kazao je britanski ambasador na ovoj promociji.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: