{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Potpisan protokol o saradnji između ministarstava pravde BiH i Crne Gore

F
11.4.2008. u 12:08
0
0
Sarajevo: Potpisan protokol o saradnji između ministarstava pravde BiH i Crne Gore
0
Sarajevo: Potpisan protokol o saradnji između ministarstava pravde BiH i Crne Gore
Ministri pravde BiH i Crne Gore Bariša Čolak i Miraš Radović potpisali su danas u Sarajevu Protokol o saradnji između ministarstava pravde dviju zemalja.
Ovim se dokumentom unapređuje saradnja BiH i Crne Gore u pravosuđu, posebno u modernizaciji pravosudnog sistema, edukaciji zaposlenih u ministarstvima, te saradnji u suzbijanju organiziranog kriminala, korupcije, pranja novca i drugih oblika kriminala.

Ministri Čolak i Radović kazali su da se saradnja odnosi i na izradu novih i inoviranje postojećih zakona u ovoj oblast i na njihovu harmonizaciju s evropskim standarima i najboljom evropskom praksom.

Obje zemlje su opredijeljene za Evropsku uniju i evroatlantske integracije, a uvjet za njihovo približavanje evropskim strukturama su i dobrosusjedski odnosi i regionalna saradnja, kazao je ministar Čolak.

Ministar Radović je ocijenio da je saradnja između pravosudnih organa BiH i Crne Gore dobra i da nema otvorenih pitanja, ali da ima prostora za njeno intenziviranje.

Najavio je da će se raditi na inoviranju Ugovora o međunarodnoj pravnoj pomoći između BiH i Crne Gore da bi komunikacija između njihovih pravosudnih organa išla željenim tokom.

Potpisani Protokol o saradnji prvi je sporazum između ministarstava pravde BiH i Crne Gore, a najavljeno je da će biti potpisana još dva nova sporazuma.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Da li je opravdan zahtjev za povećanje akciza na gorivo kako bi se ubrzala izgradnja autoputa?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: