BiH
60

Sarajevo: Postavljen novi dječiji mobilijar u parku Koševo

Klix.ba
Dječiji mobilijar u parku Koševo
Dječiji mobilijar u parku Koševo
U okviru Programa uređenja manjih javnih i zelenih površine, kojeg je Služba za prostorno uređenje i komunalne poslove Općine Centar Sarajevo napravila u saradnji s Kantonalnim javnim komunalnim preduzećem (KJKP) Park, u prethodnom periodu su radnici ovog preduzeća završili s postavljanjem novog mobilijara za dječiju igru u parku Koševo kod nekadašnje Austrijske kuće.

"Umjesto stare kombinirane sprave za igru djece i željeznog tobogana postavili smo novi mobilijar za igru. Radi se o dvije kule, jedna veća jedna manja s raznim spravama, penjalica te njihalica odnosno konjić. Ostale sprave koje su bile u dobrom stanju smo obnovili i ofarbali. Postavili smo također i kamenu frakciju-rizlu u prostoru za dječiju igru, a zamijenili smo i oštećene drvene štafle duž zidića pješčanika i uredili dva zapuštena prostora ovog parka koji su smješteni do groblja Sveti Marko", navodi se u saopćenju središnje sarajevske Općine.

Dječiji mobilijar u parku Koševo
Dječiji mobilijar u parku Koševo

Važno je napomenuti da su sve postavljene sprave za igru djece nabavljene od certificirane firme koja u skladu sa zakonskim odredbama iz oblasti sigurnosti djece nabavlja ove sprave u zemljama zapadne Evrope, objasnio je Nenad Radović koji u ime KJKP Park vodi projekat uređenja manjih javnih i zelenih površina u Centru.

Za uređenje navedenog parka Općina Centar je izdvojila 12.800 KM. U ovogodišnjem budžetu Općine Centar za uređenje manjih javnih i zelenih površina izdvojeno je 255 hiljada KM, dok je za ovu namjenu u posljednjih pet godina izdvojeno više od 1,5 miliona KM.