BiH
0

Sarajevo: Poseban red vožnje gradskog prevoza tokom prazničnih dana

NINA
Zbog obilježavanja 1. maja, Međunarodnog praznika rada doći do izmjene režima javnog gradskog saobraćaja u Sarajevu.

Kako je saopšteno iz GRAS-a Sarajevo, trolejbusni, autobusni i minibusni promet će se u nedjelju, ponedjeljak i utorak, 1., 2. i 3. maja, odvijati prema nedjeljnom redu vožnje.

Izuzetak su trolejbusna linija br. 102 Otoka - Jezero i minibusna linija br. 64 Park - Barice koje će navedena tri dana saobraćati prema redu vožnje za subotu, te autobusna linija br. 47 Ilidža - Trnovo koja će u nedjelju 1. maja saobraćati prema shemi rada za subotu.

Tramvajski saobraćaj će se u nedjelju, 1. maja odvijati prema redu vožnje za subotu, a u ponedjeljak i utorak, 2. i 3. maja prema prazničkom redu vožnje. Linije za Vrelo Bosne, Barice i Pionirsku Dolinu (Jezero) prema potrebi će biti pojačane većim brojem vozila.

U dane praznika prodajna mjesta kupona za javni gradski prijevoz za maj 2005. radit će prema sljedećem rasporedu. U subotu, 30. aprila od 8 do 14 sati radit će prodajna mjesta na Baščaršiji, Čengić Vili, Nedžarićima i Ilidži, a do 17 sati radit će prodajno mjesto na Ćumuriji.

U nedjelju, 1. maja od 8 do 14 sati dežurno prodajno mjesto će biti Ćumurija.

U ponedjeljak, 2. maja od 8 da 14 sati radit će prodajna mjesta na Latinskoj Ćupriji, Otoci, Ilidži, u GRAS-u, Nedžarićima, Vogošći i Hadžićima, a prodajno mjesto na Ćumuriji radit će do 17 sati.

U utorak, 3. maja od 8 da 14 sati radit će prodajna mjesta na Latinskoj Ćupriji, Baščaršiji, Ćengić Vili, u GRAS-u, Nedžarićima, Vogošći i Hadžićima, a prodajno mjesto na Ćumuriji radit će do 17 sati.

Iz GRAS-a su također napomenuli da će se sezonski prijevoz na autobusnoj liniji br. 28e Ilidža - Vrelo Bosne obavljati od 1. maja do kraja augusta 2005., i to u dane vikenda i državnih praznika. Prijevoz na toj liniji vršit će se od 8 do 19 sati, a na istoj će važiti samo pojedinačne karte kupljene kod vozača, a neće važiti mjesečna karta za javni gradski prijevoz.