{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva

F
15.6.2012. u 13:42
0
0
Sarajevo: Pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva
0
Sarajevo: Pomoć najugroženijim kategorijama stanovništva
U prostorijama Općine Centar danas su Bakir Nakaš, predsjednik "Crvenog križa općine Centar" i Esad Vukotić, predsjednik Udruženja penzionera Centar, potpisali protokole o realizaciji sredstava koje je Općina Centar dodijelila za ova dva udruženja u iznosu od 40.000 KM.
Od navedenog iznosa za nabavku lijekova koji se ne nalaze na esencijalnoj listi za članove Udruženja penzionera iz općinskog budžeta je izdvojeno 25.000 KM.

Iznos od 15.000 KM bit će uplaćen na račun Udruženja u roku od pet dana od potpisivanja protokola, a ostatak do kraja augusta.

Za "Crveni križ općine Centar" je izdvojeno 15.000 KM, sredstva namijenjena za nastavak pružanja pomoći socijalno ugroženim kategorijama stanovništva.

Uime Općine Centar protokole je prethodno potpisao načelnik Dževad Bećirević.

Uz riječi zahvale za ovu pomoć Nakaš je kazao da veliki dio posla ova dva udruženja urade na volonterskoj osnovi.

- Bez ovakve finansijske podrške naše aktivnosti bi bile prekinute. Stoga se nadam da će naša saradnja i ubuduće biti uspješna kao i do sada, za dobrobit socijalno najugroženijih kategorija stanovništva, među kojima su svakako i penzioneri, kazao je Nakaš, saopćila je Služba za informiranje Općine Centar.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Smatrate li da Željko Komšić može osvojiti još jedan mandat u Predsjedništvu BiH?
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: