BiH
0

Sarajevo pokrovitelj teniskog turnira "Open Barcelona 1899 - Sarajevo 2007"

FENA
Zamjenik gradonačelnice Sarajeva Josip Jurišić primio je danas predstavnike Teniskog kluba "TENIS PRO 1996", Harisa Kafedžića, Namika Terzimehića i Zehru Obračanin, koji su ga upoznali s pripremama za teniski turnir "Open Barcelona 1899-Sarajevo 2007".

Grad Sarajevo bit će generalni pokrovitelj ovog turnira koji organiziraju Kraljevski teniski klub "RTC Barcelona 1899" i Teniski klub "TENIS PRO 1996".

Prema riječima Harisa Kafedžića, predsjednika TK "TENIS PRO 1996" turnir će i ove godine okupiti oko sto teniskih nada iz desetak evropskih zemalja.

"Pokušavamo da na turnir dovedemo i našeg evropskog prvaka u tenisu Mirzu Bašića, a imamo informacije da svi učesnici koji su učestvovali na turniru ranije ponovno dolaze u Sarajevo", rekao je Kafedžić.

Dogradonačelnik Jurišić istakao je kako je Gradu Sarajevu čast da bude generalni pokrovitelj ovog najprestižnijeg turnira u regionu, te da ponovno ugosti velikog prijatelja Sarajeva Juan Maria Tintorea, predsjednika Kraljevskog teniskog kluba "RTC Barcelona 1899", koji je potvrdio dolazak.

Dosad su učešće potvrdili predstavnici Bosne i Hercegovine, Bugarske, Hrvatske, Rumunije, Rusije, Slovačke, Slovenije, Srbije i Velike Britanije.

Turnir će biti održan od 21. do 26. augusta na terenim KSC Koševo.