{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Počelo uređenje drvoreda u Aleji Bosne srebrene

Klix.ba
13.2.2015. u 15:25
16
3
Sarajevo: Počelo uređenje drvoreda u Aleji Bosne srebrene
16
Sarajevo: Počelo uređenje drvoreda u Aleji Bosne srebrene
Općina Novi Grad Sarajevo finansira projekat orezivanja i sječe starih oštećenih i suhih stabala u Aleji Bosne srebrene u Nedžarićima.
Drvored na ovom lokalitetu zasađen je prije više desetina godina, tako da su pojedina stabla zbog starosti oboljela i suha, a u proteklom ratnom periodu pretrpjela su znatna oštećenja, saopćeno je iz Općine Novi Grad.

Stabla su dugo vremena predstavljala opasnost kako za pješake tako i za motorni saobraćaj, posebno u zimskom periodu, kada je zbog snježnih padavina dolazilo do obrušavanja grana na trotoar i na kolovoz.

Radovi su počeli prije dva dana, a izvode se na teritoriji općina Novi Grad i Ilidža. Projektom će biti obuhvaćeno ukupno 81 stablo, a posao je povjeren građevinskoj firmi "Grakop“.Fahrudin Kazazić, pomoćnik načelnika Općine Novi Grad Sarajevo za civilnu zaštitu, istakao je da je Komisija za sječu i potkresivanje stabala dala svoj stručni nalaz o radovima koji trebaju da se izvedu.

"Ovom prilikom se zahvaljujemo menadžmentu Općine Ilidža koja je dala saglasnost za sanaciju drvoreda na njenom teritoriju. Na ovom lokalitetu radi se orezivanje dugačkih, trulih i suhih grana, kao i rezanje stabala i uklanjanje svega onoga što bi moglo ometati saobraćaj naročito tokom zimskog perioda kada je usljed snježnih padavina dolazilo do obrušavanja grana na saobraćajnicu, pa je Služba civilne zaštite Općine Novi Grad morala intervenisati“, objasnio je Kazazić, dodajući da se radovi odvijaju uz izmjenu režima saobraćaja i u saradnji sa Policijskom upravom "Novi Grad"."Posao se odvija predviđenom dinamikom i bit će završen za pet dana, a trenutno se vrši orezivanje grana drveća koje ulaze u putni pojas i dio trotoara“ rekao je Adnan Fazlibašić, rukovodilac radova, stoji u saopćenju novogradske općine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: