{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Počelo uništavanje zaplijenjenih cigareta

N
16.5.2005. u 16:26
0
0
Sarajevo: Počelo uništavanje zaplijenjenih cigareta
0
Sarajevo: Počelo uništavanje zaplijenjenih cigareta
Porezna uprava Federacije BiH, na osnovi uredbe Vlade FBiH, započela je danas na odlagalištu kantonalnog komunalnog poduzeća Rad u Sarajevu uništavanje oko 55 tona raznih robnih marki cigareta zaplijenjenih na tržištu BiH.
Zaplijenjene cigarete oduzela je Finansijska policija FBiH i one su već duže vrijeme uskladištene u Fabrici duhana Sarajevo.

Kompanija British American Tobacco (BAT), kao vlasnik robnih marki nekih od uništenih cigareta, pozdravlja ovu aktivnost Porezne uprave Federacije BiH i daje punu podršku naporima vlasti u borbi protiv nelegalne trgovine cigaretama. Također smatraju da ova akcija predstavlja odlučni zaokret k punoj legalizaciji tržišta duhanskih proizvoda u BiH.

Punu podršku ovoj akciji borbe protiv sivog tržišta cigareta dala je i Ambasada Velike Britanije u BiH. "Krijumčarenje je kriminalna aktivnost motivirana profitom koja ohrabruje kriminal u BiH i podriva dobru upravu i razvoj. Velike količine prihoda ostvarene krijumčarenjem u BiH predstavljaju prijetnju stabilnosti i demokraciji u regiji", ističe Richard Salt, direktor Komercijalnog odjela Ambasade Velike Britanije u BiH, dodajući da britanska vlada pozdravlja napore Porezne uprave da se bore protiv ovakve ilegalne trgovine.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Komentari (0)
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: