Naselje Otoka
350

Sarajevo: Pijaca Kvadrant očišćena nakon požara, očekuje se da ubrzo počne s radom

L. S.
Sarajevska pijaca Kvadrant na Otoci je očišćena nakon požara koji se dogodio ranije ovog mjeseca, te se očekuje da ubrzo počne s radom.

Uslijed požara nastupila je velika materijalna šteta.

KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo je, nakon požara od 5. novembra ove godine, a u kojem je uništeno 80 posto prodajnih boksova na poslovnoj jedinici Kvadrant, uspjelo raščistiti ostatke kojih je na ovoj lokaciji bilo u velikim količinama.

Kompletan kolektiv preduzeća se stavio na raspolaganje, te su zajedničkim djelovanjem, danonoćno, odvozili neupotrebljivi materijal kako bi došli do realizacije cilja,odnosno ponovne uspostave rada pijace.

Bezrezervnu pomoć su svakodnevno pružali i zakupci koji su s porodicama dolazili na lokalitet i radnicima "Tržnica-pijaca" pružali pomoć. Sve ovo, kako ističu, se ne bi moglo ovako efikasno uraditi bez mehanizacije i ljudstva a koju je od prvog dana na raspolaganje stavila Uprava KJKP "Rad", kojoj se iz "Tržnica-pijaca" zahvalila.

"Uprava preduzeća poduzima sve moguće radnje da se ponovno, istim kapacitetom stavi u funkciju rad ove pijace. Već organizujemo prijenos prodajnih boksova sa drugih poslovnih jedinica i očekujemo da ćemo u konačnici imati funkcionalnu pijacu u što kraćem roku“, poručili su iz KJKP "Tržnice-pijace" Sarajevo.