Policija na terenu
45

Sarajevo: Parking na Trgu Austrije zapečaćen zbog kriminala, bit će zaplijenjeno ukupno pet parkinga i jedna firma

N. V.
Foto: D. S./Klix.ba
(Foto: D. S./Klix.ba)
Parking u Sarajevu koji se nalazi na adresi Bistrik 1 zapečaćen je jutros u sklopu predmeta koji se odnosi na akciju "Start", odnosno Ibrahima Hadžibajrića, ali i Admira Arnautovića Šmrka i kriminal otkriven uz pomoć Sky aplikacije.
"Na osnovu Rješenja Kantonalnog suda u Sarajevu, Federalna agencija za upravljanje oduzetom imovinom zapečatila je "EuroPark" d.o.o. Sarajevo koje se nalazi na adresi Bistrik 1", stoji u obavještenju Federalne agencije za upravljanje oduzetom imovinom, koje se nalazi na zapečaćenom parkingu.

Kako nezvanično saznajemo, policija je dobila nalog da zapečati pet parkinga na nekoliko lokacija u Sarajevu, kao i firme. Jedna od lokacija je i parking "Telali" kod Vijećnice.

Ova akcija se provodi u okviru istrage koja se odnosi na Ibrahima Hadžibajrića i Elmedina Karišika, ali i na Admira Arnautovića za kojeg se sumnja da je prao novac preko tih parkinga. Sporni objekti i imovina nisu u direktnom vlasništvu Arnautovića, no tužilaštvo sumnja da je on stvarni vlasnik. Konkretno, zapečaćeni parking na Bistriku je u vlasništvu jednog od njegovih saradnika.

Sve je povezano sa akcijom "Start", u okviru koje je uhapšen načelnik Općine Stari Grad Ibrahim Hadžibajrić.

Hadžibajrić je uhapšen prije skoro mjesec u okviru akcije "Start" koja se odnosi na više povezanih osoba. Među njima je i Arnautović, koji je uhapšen u septembru prošle godine od kada se nalazi u istražnom zatvoru, a Sud BiH mu je više puta produžio ostanak u ćeliji. Važeća odluka suda je do 20. juna, ali se očekuje da će Tužilaštvo zatražiti produženje pritvora ili podizanje optužnice.