16 obnova
193

Sarajevo: Otvoren obnovljeni basket teren kod Treće gimnazije

Klix.ba
Udruženje "Jesi li za basket" obavijestilo je javnost da je danas otvoren još jedan obnovljeni basket teren. U pitanju je basket teren koji se nalazi kod Treće Gimnazije u Općini Novo Sarajevo. Kako kažu, ovo je bio ukupno 16. obnovljeni teren, a prvi u 2018. godini.

Sredstva za obnovu basket terena je osigurala Sarantis Grupa i brend STR8. Udruženje "Jesi li za basket" je potpisalo sporazum o zajedničkoj saradnji na projektima sa Udruženjem Pomozi.ba čiji su predstavnici danas boravili na otvorenju.

"Ovo je bio ukupno 16. obnovljeni basket teren od osnivanja našeg Udruženja i pokretanja cijelog projekta. Ovim putem se zahvaljujemo našim partnerima iz Sarantis Grupe koji su finansijski ispratili obnovu ovog basket terena, a također i Udruženju Pomozi.ba s kojim ćemo u narednom periodu zajednički nastupati u velikom broju projekata", rekao je predsjednik Skupštine Udruženja Jesi li za basket Amer Čolan.

"Nakon što smo u protekloj godini obnovili skate dio u Hastahana parku, ove godine je na red došla obnova basket terena. Obzirom da se pojavila opcija da to uradimo u saradnji sa Udruženjem Jesi li za basket, svi smo se složili da to uradimo u krugu srednje škole Treća gimnazija u Sarajevu. Nadamo se da ćemo i u budućnosti nastaviti saradnju na obostranu korist", rekao je Nemanja Marinković, brend manager STR8.