{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom

4.2.2013. u 10:58
16
17
Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom
16
Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom
Vlada Kantona Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Osnovne škole u Kantonu Sarajevo u februaru ne mogu garantovati uredno organizovanje produženog boravka za djecu, jer Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo od oktobra nije platilo obaveze prema dobavljačima robe.
Kako su nam potvrdili u Ministarstvu obrazovanja KS, roditelji su uredno uplatili novac za smještaj djece u produženom boravku na račun trezora, škole su uredno dostavile račune za plaćanje obaveza prema dobavljačima, ali Ministarstvo finansija nije proslijedilo taj novac na pravu adresu i izmirilo obaveze.

"Kao posljedica toga, dobavljači školama otkazuju ugovore za isporuku robe, te škole nisu u mogućnosti u drugom polugodištu garantovati uredno organizovanje produženog boravka ukoliko Ministarstvo finansija hitno ne izvrši plaćanje računa dobavljačima za produženi boravak. Škole su se obraćale Ministarstvu finansija i upozoravale da se radi o sredstvima koja su roditelji unaprijed uplatili, ali do danas njihove urgencije nisu uvažene", kazali su za Klix.ba u Ministarstvu obrazovanja KS.

Dodali su kako oni ne mogu utjecati na ovaj problem jer prioritete za plaćanje utvrđuje isključivo Ministarstvo finansija.

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Jeste li zadovoljni radom policije u vašoj lokalnoj zajednici?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: