|

Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom

Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom
16
Piše: N. Jamaković
4.2.2013. u 10:58
17
komentara
16

dijeljenja
Sarajevo: Organizovanje produženog boravka u školama pod upitnikom Vlada Kantona Sarajevo (Foto: Klix.ba)
Osnovne škole u Kantonu Sarajevo u februaru ne mogu garantovati uredno organizovanje produženog boravka za djecu, jer Ministarstvo finansija Kantona Sarajevo od oktobra nije platilo obaveze prema dobavljačima robe.
Kako su nam potvrdili u Ministarstvu obrazovanja KS, roditelji su uredno uplatili novac za smještaj djece u produženom boravku na račun trezora, škole su uredno dostavile račune za plaćanje obaveza prema dobavljačima, ali Ministarstvo finansija nije proslijedilo taj novac na pravu adresu i izmirilo obaveze.

"Kao posljedica toga, dobavljači školama otkazuju ugovore za isporuku robe, te škole nisu u mogućnosti u drugom polugodištu garantovati uredno organizovanje produženog boravka ukoliko Ministarstvo finansija hitno ne izvrši plaćanje računa dobavljačima za produženi boravak. Škole su se obraćale Ministarstvu finansija i upozoravale da se radi o sredstvima koja su roditelji unaprijed uplatili, ali do danas njihove urgencije nisu uvažene", kazali su za Klix.ba u Ministarstvu obrazovanja KS.

Dodali su kako oni ne mogu utjecati na ovaj problem jer prioritete za plaćanje utvrđuje isključivo Ministarstvo finansija.
Prijavi grešku


Komentari (17)
Da biste mogli pisati komentare molimo da se prijavite ili registrujete...