Ukradeni laptopi
271

Sarajevo: Opljačkano vozilo koje prati aktiviste na maršu do Alepa

Piše: I. P.
Foto: Facebook
Foto: Facebook
Grupa aktivista koji simbolično marširaju iz Evrope ka ratom razorenoj Siriji u četvrtak je stigla u glavni grad Bosne i Hercegovine. Inspirativan čin entuzijasta koji je skrenuo pažnju Sarajlija na stradanja civila u Alepu dobio je svoj manje lijep dio priče.

Naime, kako javlja jedan od aktivista, jednom vozilu koje prati marš jučer je razbijeno staklo, a iz automobila nedostaje nekoliko laptopa s vrijednim podacima.

Automobil je bio parkiran u centru Sarajeva, a prema svjedočanstvu aktivista, parking je imao čuvara.

Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba
Foto: Davorin Sekulić/Klix.ba

"Imamo problem. Jučer je jedan od naših automobila opljačkan. Ukradene su mnoge stvari, uključujući kompjutere na kojima se nalaze dugogodišnji radovi. Moramo naći način da te stvari vratimo. Molimo sve da nas povežu s poznanicima iz Sarajeva koji mogu kontaktirati lopove prije nego što ih uhapse ili prodaju ukradeno", napisao je aktivista iz Poljske Janusz Ratecki.

Podsjećamo, grupa evropskih aktivista koji su krajem decembra u velikom maršu krenuli iz Berlina u Alep stigli su jučer u glavni grad Bosne i Hercegovine. Do sada su prešli blizu 1.200 kilometara.

Učesnici su napravili simboličnu pauzu na Mostu Suade i Olge, a kod Sebilja su oko 17:15 sati održali manji koncert i razgovori sa znatiželjnicima. Također, izveli su performans "krvavih koraka", a u Velikom parku je održan 24-satni okrugli sto.