BiH
25

Sarajevo: Opljačkane prostorije OO SDP-a na Dobrinji

FENA
Nepoznate osobe u noći između petka i subote opljačkale su prostorije Općinske organizacije i Izborne strateške grupe SDP-a Novi Grad, u naselju Dobrinja.

Ukrali su, između ostalog, dva kompjutera s kompletnom pratećom opremom i ostale uredske uređaje.

Iz Općinske organizacije SDP-a BiH Novi Grad navode da je učestalost provalnih krađa i pljački pravnih i fizičkih lica sarajevska svakodnevnica, te da i ovaj slučaj može biti samo još jedan u opštem porastu kriminaliteta, s kojim, kako navode, "nesposobna kantonalna vlast nije u stanju da se bori".

Međutim, dodaju, vrlo je indikativno da se provalna krađa dešava u najbrojnijoj i najjačoj općinskoj organizaciji SDP-a na području Kantona, i to uoči samog početka predizborne kampanje, što po mnogo čemu implicira mogućnost ''namještaljke'', s ciljem da se pokuša unijeti nered i uništiti dio izborne dokumentacije, te tako eventualno oslabiti SDP u pripremama za izbore.

"Ovaj nemili događaj svakako neće usporiti niti umanjiti aktivnosti SDP-a u Novom Gradu, s tim da se očekuje da policija kvalitetno obavi posao i identifikuje počinitelje", stoji u saopćenju Općinske organizacije SDP-a BiH Novi Grad Sarajevo.

SDP