{{error}}
Korisničko ime ili e-mail
Lozinka
ili
Facebook prijava


Unesite e-mail:


Sarajevo: Okončanje radova u Ferhadiji do kraja decembra

7.12.2015. u 15:58
15
27
Sarajevo: Okončanje radova u Ferhadiji do kraja decembra
15
Radovi na sanaciji šetnice i rekonstrukciji vodovodne mreže u Ulici Ferhadija - na dijelu koja pripada općini Centar, od Ćemaluše do spomen-obilježja "Vječna vatra" u Titovoj ulici, teku prema planiranoj dinamici i trebalo bi da budu okončani do kraja decembra.


Općina Centar je finansijer projekta u iznosu od 440.000 KM, dok je izvođač radova firma "Sela", a nadzor vrši firma "Coning" iz Sarajeva.

"Kako je predviđeno glavnim projektom, kojeg je uradilo Javno preduzeće 'Zenica', od početka radova 27. oktobra 2015. godine do sada je, nakon uklanjanja starih oštećenih ploča, završena rekonstrukcija vodovodne mreže sa priključcima na okolne stambeno-poslovne objekte, kao i rekonstrukcija gasne, elektro i mreže kablovskih operatera.Nakon toga je postavljen novi tamponski sloj, a zatim i armirano-betonska ploča preko koje trenutno postavljamo nove granitne ploče i ivičnjake. Na ovom djelu Ferhadije će također biti označena staza za kretanje slijepih i slabovidnih osoba", kazao je Mesud Zimić, šef gradilišta firme "Sela".

Najnovije
Najčitanije
Preporuke
Anketa
Strahujete li od terorističkih napada u Evropi?
Email adresa: (nije obavezno)

Tekst ispravke: